Povestea Casei Comana
Casa Comana, un domeniu idilic desprins parcă din poveștile de istorie cu domni și domnițe a cărui început datează încă din anul 2010.
Un vis împlinit, ocrotit în taină de maiestoșii Codrii ai Vlăsiei și impresionanta Deltă a Neajlovului, ce va domni pentru eternitate, bucurând fiecare suflet ce va avea să îi calce pragul, generație după generație.
Cărările domeniului comunică cu inima naturii, acolo unde sufletul se poate odihni în tihnă într-o liniște îmbietoare, sub deplina ocrotire a pădurii neîmblânzite. Frumusețea codrilor seculari își dă mâna cu calmul Deltei și, împreună, construiesc un tablou viu, însuflețit de miile de viețuitoare ce și-au sălăjluit casa în stufărișul bălții.
Domeniul Comana surprinde o lume ferită de cotidian și viața citadină prin așezarea sa perfectă din mijlocul naturii. Un tărâm cu adevărat pitoresc unde varietățile culinare se împletesc perfect cu eleganța impozantă a hotelurilor și restaurantelor, ce povestesc despre o istorie demult uitată, într-o celebrare a bujorului sălbatic românesc, simbol al zonei Comana.
Mai dintâi cu inima şi mintea, mai de-apoi cu braţele noastre, am lăsat această casă să vă fie odihnă şi pace vouă, călătorilor de aproape şi de departe, astăzi şi în veacurile ce vor urma." - Gelu Palamaru
Un loc de basm cu multe evenimente istorice
Poveștile istorice ce prezintă perioada trăită de Vlad Țepeș și precursorii acestuia, la Comana și în împrejurimi, au inspirat fiecare experiență prezentă la Casa Comana.
Conform istoriei, Vlad Țepeș este ctitorul primei bisericuțe din lemn, construită de acesta în mijlocul mlaștinilor în anul 1461. Domnitorul și-ar fi găsit sfârșitul în Pădurile Comanei, în zona izvoarelor de la Fântâna cu Nuc ce astăzi poartă și numele lui Vlad Țepeș. La 137 de ani de la moartea acestuia, marele paharnic al lui Mihai Viteazu, Radu Șerban, originar de pe aceste locuri, ctitorește Mănăstirea Voievodală Comana în forma în care o vedem și astăzi.
Precursorul acestuia, Șerban Cantacuzino, următorul mare ctitor al mănăstirii, adaugă construcția balconului domnesc în 1699, desăvârșind astfel ctitoria celei mai frumoase mănăstiri cetate din sudul României. Acest monument istoric de o importanță uriașă pentru poporul român se află în imediata apropiere de resortul Casa Comana.
Hotelul Casa Comana oferă o experiență fidelă a perioadelor de domnie din Țara Românească prin arhitectura sa inedită, prin îmbinarea armonioasă a culturilor europene și tradiționale cu eleganța și luxul zilelor noastre.
Vila Cătălina și Căsuța Pădurarului, construite la fel de minuțios, oferă în plus mai multă intimitate, fiind într-o adevărată simbioză cu sălbăticia prin amplasarea lor pe malul Deltei. Piața Valahia completează perfect experiența vremurilor trecute cu bucate tradiționale românești servite de către restaurantul și terasele hotelului.
Mergând pe linie istorică, Taverna Grecească creează la rândul ei o atmosferă autentică prin decorul specific, acompaniat de felurite mâncăruri tradiționale ale bucătăriei grecești. Tabloul acestor zone tradiționale, încărcate de istorie, se încheie armonios cu Pivnița Marelui Paharnic, ce fascinează prin unicitatea cu care redă farmecul ospețelor din timpul domniilor din Țara Românească.
Hanul Poștalionului întregește întreaga atmosferă istorică a locului prin semnificația străveche conform căreia acest tip de han era locul în care se schimbau caii în drumul dintre București și Giurgiu.
Cherhanaua Delta Neajlovului completează perfect spectaculoasa imagine istorică cu arhitectura și deliciile specific pescărești ce trimit cu gândul la escapadele din frumoasa Deltă a Dunării.
Plimbările cu vaporașul ori cele cu bărcile cu vâsle permit descoperirea colțului de rai ocrotit de frumoasa Deltă a Neajlovului pentru o adevărată escapadă în mijlocul naturii.